FRUCTOSIN 30 kapsúl

16.19

Katalógové číslo: Benu - SK_242994 Kategórie: , Značky: , ,

Popis

FRUCTOSIN 30 kapsúl

Fruktózová malabsorpcia. Pri fruktózovej malabsorpcii dochádza k poruche trávenia ovocného cukru (fruktózy), následkom čoho je narušené jej vstrebávanie v tenkom čreve. Dôsledkom malabsorpcie alebo nadmerného príjmu fruktózy sa nestrávený cukor presúva z tenkého čreva do hrubého, kde je fruktóza fermentovaná črevnými baktériami produkujúcimi vodík, oxid uhličitý, metán a mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Malabsorbcia alebo nadmerný príjem fruktózy spôsobujú gastrointestinálne problémy podobné intolerancii laktózy – nafukovanie, kŕče, nevoľnosť, bolesti brucha, hnačky alebo obstipácia (zápcha), nealkoholickú steatózu pečene, hyperlipidémiu. Pri chronických stavoch fruktózovej malabsorbcie dochádza k nevyhovujúcemu mikrobiálnemu osídleniu čreva. Prečo FRUCTOsin®? Ľudia trpiaci malabsorpciou fruktózy dokážu tolerovať iba malé množstvá fruktózy v strave. Predpokladanou príčinou je porucha v systéme transportu fruktózy GLUT-5, ktorý je zodpovedný za vstrebávanie fruktózy z tenkého čreva. Ak sa fruktóza nevstrebe v tenkom čreve, rozkladajú ju baktérie v hrubom čreve. Produkty rozpadu fruktózy môžu vyvolať príznaky malabsorpcie fruktózy. FRUCTOsin® ako zdravotnícka pomôcka poskytuje telu enzým xylóza izomerázy v jeho aktívnej forme. Enzým premieňa fruktózu na glukózu, ktorá je jednoduchšie stráviteľná a ako primárna živina sa v tele rýchlo vstrebáva. Fruktóza je tak eliminovaná už v tenkom čreve, čo bráni vzniku príznakov jej malabsorpcie. Čo je fruktóza? Pod pojmom fruktóza rozumieme ovocný cukor, formu cukru, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí (čerešne, hrušky, jablká slivky…), v mede, v sušenom ovocí (figy, datle, hrozienka..), v zelenine (cibuľa, cesnak, artičoky, červená repa…), ale aj v aj v mnohých priemyselne vyrábaných potravinách ako džúsy, sladené nápoje napr. sirupy, kompóty, džemy. Fruktóza je najsladší z jednoduchých cukrov. Je až dva a pol krát sladšia ako glukóza. Zatiaľ čo glukóza je aktívne rezorbovaná v čreve, prestup fruktózy sliznicou je závislý od difúzie. Potravinársky priemysel vo veľkom používa fruktózu ako tekutý cukor vo forme tzv. „vysoko fruktózového kukuričného sirupu“ (High fructose corn syrup). Okrem diéty s nízkym obsahom fruktózy je potrebné sa vyhýbať aj umelým cukrom, akými sú sorbitol, manitol a xylitol, pretože tieto ďalej inhibujú absorpciu fruktózy.

 

Chcete dostávať špeciálne ponuky?

Chcete dostávať špeciálne ponuky?

Elenor Bt. je v kontakte s viacerými spoločnosťami, ktoré predávajú viac ako 1000 produktov. Vyplnením formulára sa môžete dozvedieť aj o akciách spoločnosti!

You have Successfully Subscribed!

💡 Autizmus – Egy különleges világ megértése 📖

Fedezd fel az autizmus rejtelmeit! Értsd meg jobban ezt a különleges világot és a benne élő embereket.
🔹 Megnézem a könyvet a KonyvWebaruhaz.hu-n
🔹 Megnézem a könyvet a Google Play Áruházban

Autizmus

You have Successfully Subscribed!

Chcete dostávať špeciálne ponuky?

Chcete dostávať špeciálne ponuky?

Elenor Bt. je v kontakte s viacerými spoločnosťami, ktoré predávajú viac ako 1000 produktov. Vyplnením formulára sa môžete dozvedieť aj o akciách spoločnosti!

You have Successfully Subscribed!